4ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας- YES Program

  • -

4ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας- YES Program

yes-banner

Το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YouthEntrepreneurshipSummerProgram – YES Program), το οποίο διοργανώνεται φέτος για 4η συνεχή χρονιά, είναι το πρώτο θερινό σχολείο επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από  Ελληνικό Πανεπιστήμιο και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου. Έχει ως στόχο να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα και να εκπαιδευτούν οι μαθητές λυκείου στη δόμηση ενός επιχειρηματικού πλάνου και στην πιθανή υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας. Μέχρι σήμερα έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα 87 μαθητές (88% από Αττική, 12% από επαρχία) από 59 σχολεία και έχουν δοθεί συνολικά 80 υποτροφίες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου (κυρίως Β’ και Γ’ τάξης) που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την επιχείρηση και την επιχειρηματική διαδικασία. Ανεξάρτητα από τον τομέα σπουδών που θέλει να ακολουθήσει ένας μαθητής (διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά, πολυτεχνικές σχολές, νομική, ιατρική κλπ.), η συμμετοχή του/της στο πρόγραμμα θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και στη διερεύνηση των δυνατοτήτων του/της ως μελλοντικό στέλεχος μίας επιχείρησης, οργανισμού ή δημιουργού μίας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν τις επαγγελματικές προοπτικές που τους ανοίγονται στους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας, ενώ η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα θα τους δώσει επιπλέον ένα χρήσιμο πιστοποιητικό.  

Στην πλειοψηφία των συμμετεχόντων χορηγούνται υποτροφίες με βάση την επίδοση τους σε ειδικές εξετάσεις. Πρόκειται για τεστ δεξιοτήτων που αξιολογεί την αναλυτική ικανότητα του μαθητή σε μαθηματικό και λεκτικό επίπεδο (τύπου GMAT). Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 21/6/2013 στον 8ο όροφο του κτιρίου Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το κόστος συμμετοχής για τους συμμετέχοντες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα χωρίς υποτροφία είναι 350€. 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να στείλετε e-mail στη διεύθυνση yes@aueb.gr ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.yes.aueb.gr.